Hoe bloemen het milieu helpen

Deel het
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Bloemen worden nog steeds gewaardeerd als cadeau en vanwege hun schoonheid, of ze nu bij speciale gelegenheden worden gegeven of gewoon om iemand te laten weten hoeveel je om hem geeft. Of het nu Valentijnsdag, Moederdag of gewoon een andere dag is, de ontvanger van een prachtig bloemenboeket zal zeker grijnzen. Bloemen doen echter veel meer voor ons dan kleur geven en een mooi cadeau vormen. Bloemen zijn op verschillende manieren goed voor het milieu.

Bloemen groeien aan planten die goed zijn voor ons ecosysteem en ecologie. Het is algemeen bekend dat planten fotosynthese gebruiken om een ​​groot deel van de zuurstof in onze atmosfeer te creëren, en planten gebruiken hun bladeren om tijdens fotosynthese koolstofdioxide uit de atmosfeer op te nemen. Vervolgens nemen planten voedingsstoffen op en produceren ze zuurstof als bijproduct door gebruik te maken van zonlicht, water en mineralen uit de bodem.

Het planten van bomen, struiken en bloemen is een uitstekende manier om het milieu te verbeteren, omdat studies consequent aantonen dat hogere plantenpopulaties leiden tot een betere luchtkwaliteit. Wanneer bestuiving de voortplantingscyclus initieert en zaden worden gevormd, reproduceren veel planten zich via bloemen. Daarna oogsten mensen de zaden en planten ze elders, of vogels, vleermuizen en andere wezens dragen ze van de ene locatie naar de andere. Natuurlijk zullen er meer planten zijn, hoe meer zaden er worden gegenereerd en hoe meer zaden er in de grond terechtkomen. Bloemen helpen het milieu door de groei van extra kooldioxide-absorberende en zuurstof-uitstralende planten te bevorderen door de zaden te verspreiden die plantenreproductie mogelijk maken.

Ook andere delen van onze wereld worden sterk verbeterd door bloemen. Studies van de afgelopen decennia hebben aangetoond dat in ieder geval bepaalde planten en bloemen onzuiverheden uit de bodem en het water verwijderen. Zonnebloemen zijn hier bijvoorbeeld uitstekend in. Zonnebloemen kunnen radioactieve stoffen en andere gifstoffen uit de grond opnemen zonder al te veel schade op te lopen. Dit betekent dat planten zoals zonnebloemen kunnen worden gekweekt op locaties waar de stralingsniveaus hoog zijn geweest om het milieu te helpen ontgiften. Bloemen en andere planten zuiveren niet alleen het land maar ook het water. Veel waterplanten en bloemen gebruiken hun wortelstelsel als filters om schadelijke metalen en andere gifstoffen uit het water te verwijderen. Deze planten zijn te vinden in beken, meren en andere watermassa’s.

We moeten oppassen dat we de vervuiling niet vergroten wanneer we vertrouwen op bloemen om het milieu schoon te maken. Alle mogelijke vervuilingsreducerende effecten die de geplante bloemen kunnen hebben, zijn mogelijk teniet gedaan door de chemische meststoffen die vaak worden gebruikt om de bloemgroei te bevorderen, door nieuwe verontreinigende stoffen aan de bodem en het water toe te voegen. De beste tuinierpraktijken zijn biologische, wat geldt voor delicate bloemen en veerkrachtigere bomen. Een van de beste manieren om bloemen op een verantwoorde manier voor het milieu te gebruiken, is over te stappen op biologische, pesticidevrije planttechnieken.

Bloemen hebben voordelen voor de menselijke sociale en persoonlijke omgeving en de fysieke omgeving, die aanzienlijk is. Volgens onderzoekers verbetert de geest van patiënten bij blootstelling aan bloemen. In de buurt van bloeiende planten zijn kan een deprimerend vooruitzicht verbeteren, iemands geest verheffen en de symptomen van ziekten zoals depressie verminderen. Onderzoek toont aan dat mensen medeleven en andere positieve emoties kunnen ervaren rond mooie bloemen.

Bestel een uniek bloemstuk van hun favoriete bloem in onze online bloemenwinkel als je een speciaal iemand kent die dit jaar dol zou zijn op een prachtig Valentijnsboeket of verdrietig is.