5 interessante bloemfeiten die u waarschijnlijk niet wist

Deel het
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Met Valentijnsdag voor de deur, zullen binnenkort overal bloemstukken te vinden zijn. Deze feestdag dient als lanceerplatform voor lentebloemstukken, omdat onze boeketten nu levendige, levendige kleuren zullen hebben in plaats van de gedempte pasteltinten van de winter. Hier zijn enkele interessante bloemgerelateerde feiten om je in de cadeau-stemming te krijgen voor deze romantische vakantie.

Bloemen kunnen veel zeggen

Het versturen van cadeaus kan vaak moeilijk zijn en je hebt het gevoel dat je woorden tekort komt. Bloemen zijn de perfecte manier om in een paar woorden veel compassie over te brengen. De verbluffende tinten en overheerlijke aroma’s drukken diepe gevoelens van liefde en zorg uit met een vleugje elegantie en gratie.

Met internet kunnen we gemakkelijk door de Amazon-verlanglijsten van mensen bladeren. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom bloemen geven als ik iets van hun verlanglijstje kan halen. Over het algemeen zijn bloemen een beter cadeau dan alles wat op hun verlanglijstje staat, en ze waarderen ze misschien meer.

Bloemen kopen als cadeau komt misschien alleen in je op als je denkt aan mensen die je kent. Bloemen kunnen echter bij volslagen vreemden bezorgd worden. U kunt een boeket naar een nabijgelegen kerk sturen of condoleanceboeketten bestellen voor een uitvaartcentrum; hoe dan ook, de ontvanger zal het attente gebaar waarderen. De ontvangers van bloemen die naar deze faciliteiten worden gestuurd, herkennen ze als uitingen van warmte en medeleven. Deze boodschappen worden overgebracht zonder woorden te gebruiken.

1. Tulpen zijn waardevoller dan goud.

Tulpen werden in het 17e-eeuwse Holland hoger gewaardeerd dan goud en zilver, en een bol kan tot $ 2.000 kosten. Ze kunnen zelfs in recepten worden gebruikt in plaats van uien nu ze aanzienlijk goedkoper zijn!

2. Er zijn te veel bloemen om te tellen.

Er zijn momenteel ongeveer 270.000 verschillende bloemsoorten bekend bij botanici. Een derde (35.000) daarvan zijn alleen rozen, een van de duurste bloemen ter wereld. Daar komt bij dat er nog veel onontdekte soorten zijn, en dit aantal neemt dagelijks toe.

3. De oudste bloem ter wereld wordt gevonden in China.

De Archaefructus Sinensis, vaak bekend als de moeder van alle bloemen, wordt beschouwd als de oudste bloem ter wereld. Het zou meer dan 125 miljoen jaar geleden in China tot bloei zijn gekomen toen archeologen het in 2002 in een fossiel ontdekten.

4. De meest stinkende bloem ter wereld

We zijn allemaal dol op bloemen omdat ze een heerlijk aroma geven, toch? De Sumatraanse Titan Arum verandert echter hoe je alle andere bloemen waarneemt. Deze knop staat bekend als de lijkbloem omdat het een dodelijke geur heeft wanneer het bloeit. Deze drie meter hoge planten lijken misschien interessant, maar het is veilig om te zeggen dat ze binnenkort niet zullen worden opgenomen in bloemenleveringen.

5. Het gaat niet alleen om de bloemen

Hoewel rozen de meest voorkomende bloem zijn die op Valentijnsdag wordt gegeven, is dit gebruik relatief nieuw in Rusland. Tulpen werden een paar honderd jaar geleden ooit gepresenteerd als een teken van romantische liefde in Rusland.

Weet u niet zeker met wie u contact moet opnemen voor bloemstukken in Baltimore als Valentijnsdag nadert? Wilt u bloemen laten bezorgen, ga dan niet verder dan Essex Florists!