De beste bloemenbeurzen en festivals ter wereld die je moet bezoeken

Deel het
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Terugkerend naar de weg en de lucht gebeurt geleidelijk. Als je klaar bent om te reizen, kun je deze bloemenevenementen bezoeken. Mensen die van bloemen houden van over de hele wereld, beginnen zich de beurzen, gelegenheden en festivals te herinneren die ze al een tijdje niet hebben kunnen bijwonen.

De meest aankomende bloemententoonstellingen om post-epidemie bij te wonen

Reisbeperkingen worden geleidelijk versoepeld en voor veel mensen staat het bijwonen van de belangrijkste handelsevenementen in het buitenland nu voorop. Ook al zijn er nog wat reisbeperkingen, de wereldwijde bloemenmarkt is ineens weer binnen handbereik. Sommige insiders uit de branche zijn al zeker van hun bestemming, terwijl anderen een beetje hulp willen om te bepalen welke evenementen doorgaan en welke worden verplaatst naar het volgende jaar. De belangrijkste bloemengerelateerde evenementen voor eind 2021 en begin 2022 staan ​​hier vermeld.

‘S Werelds belangrijkste bloemenevenementen in 2021

Onze excuses aan iedereen die problemen ondervindt bij het selecteren van een bestemming. Het is misschien moeilijker na het lezen van deze lijst met geweldige internationale bloemenevenementen. De shows, evenementen, beurzen en festivals op deze lijst zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken, zowel nu als in de toekomst. En de lijst zal ongetwijfeld blijven groeien naarmate meer en meer evenementen later dit jaar of het volgende jaar worden hervat. Sorry, geen sorry, zoals ze zeggen.

Maison & Objet uit Parijs

Maison & Objet Paris is het enige evenement dat niemand in de interieur- en designbranche wil missen! Twee keer per jaar netwerkt de lifestyle-industrie, waaronder bedrijven, ontwerpers, ambachtslieden en interieurprofessionals, terwijl ze worden omringd door fascinerende nieuwe vondsten en een kleurrijke smeltkroes van de nieuwste trends. Zo ver het oog reikt, zijn er siervoorwerpen, designmeubels, accessoires, textiel, colognes en serviesgoed. In deze caleidoscoop van designinvloeden vind je ideeën en de nieuwste mode.

De Britse RHS Chelsea Flower Show

De tentoonstellingstuinen van RHS Chelsea zijn het toppunt van tuinbouwprestaties. Deze prachtige tuinen hebben een adembenemende architectuur, geavanceerde materialen en prachtige bloesems op het hoogtepunt van perfectie. In september wordt voor het eerst ‘s werelds grootste bloemenshow georganiseerd, met het gebruikelijke hypermoderne landschapsontwerp, prachtige bloemstukken en gewoon de beste winkels.

Online Trade Fair op donderdag, Global Online

De Thursd Online Trade Fair (TOTF), die twee ongelooflijk succesvolle iteraties heeft gehad, heeft aangetoond dat online shows een fantastisch platform bieden voor de sierteelt. Thursd weerspiegelt het belang van deze online beurzen door de Summer Edition te hosten. De TOTF2021 Fall Edition brengt de sierteeltgemeenschap samen van 1 oktober tot en met 10 oktober.

Nederlandse Internationale Sierteelt Vakbeurs

De International Floriculture Trade Fair (IFTF Expo) is een ketenoverstijgende branchebijeenkomst voor de hele sierteeltsector. Mensen uit de bloemensector verzamelen zich op de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Veredelaars, verervers, technische en dienstverleners, telers en professionals uit de industrie. Binnen de sierteeltketen draait alles om in- en verkoop.

Dubai Miracle Garden in de Verenigde Arabische Emiraten

Midden in de woestijn zou je het niet verwachten, maar de Dubai Miracle Garden bloeit sinds 2013 met zijn prachtige bloemen. Van 1 november 2021 tot 31 mei 2022 vind je misschien meer dan 150 miljoen verschillende soorten bloemen op deze locatie in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Er zijn meer dan alleen planten en bloemen in deze tuin. Omdat er veel bloemgerelateerde projecten zijn, bezoeken ook liefhebbers van bloemsierkunst dit prachtige park, zoals de grootste bloemenklok ter wereld, versierde voertuigen en een Burj Khalifa-imitatie bedekt met bloemen.

‘S Werelds belangrijkste bloemenevenementen in 2022

Het Italiaanse Infiorata Flower Carpet Festival

Stel je voor dat je heldere bloembladen ziet gerangschikt in gigantische patronen die het hele straatoppervlak bedekken. Teams van jonge schilders bedekken het trottoir met uitgebreide veelkleurige decoraties gemaakt van miljoenen bloembladen na maanden van planning en voorbereiding. Italië viert de prachtige Infiorata-bloemversieringsfestiviteiten van noord naar zuid. Het plannen van een reis naar Italië is een must-see, en Sicilië is slechts een van de plaatsen om de beste feesten te zien. De editie van Sicilië gaat op 15 mei 2022 van start in de Siciliaanse stad Noto.

2022 Europa Cup, Polen

De Europa Cup 2022 wordt in augustus 2022 in Polen gehouden en wordt georganiseerd door de Poolse bloemistenvereniging, Florint, en hun sponsors. Kom jij naar het evenement van het jaar om superieure bloemisterij te vieren?
Het internationaal vermaarde European Floristry Championship zal plaatsvinden in het International Congress Centre in Katowice, Polen, “want de professionele bloemisterij verdient het hoogste mogelijk voetstuk.” Een niet te missen gelegenheid waar u een levendige en spannende wedstrijd kunt zien tussen 25 tot 30 eersteklas bloemsierkunstenaars.

USA Wereld Floral Expo

De World Floral Expo is een vakbeurs die boeren een locatie biedt waar ze hun beste exportproducten kunnen debuteren en presenteren aan Amerikaanse bloemenkopers. Net als veel andere bloemententoonstellingen is de World Floral Expo 2021 uitgesteld tot 2022. De exacte data zijn nog niet vastgesteld.
Er wordt over nieuwe data gesproken en deze zullen binnenkort bekend worden gemaakt. De 75 bloemenfirma’s uit Ecuador, Kenia, Colombia, Nederland, Canada en de VS die op de World Floral Expo exposeerden, zijn bekend. Ook in 2022 lijkt het een bijzonder fascinerend handelsevenement te worden voor kopers van bloemen – een zeldzame kans om verse bloemen te observeren en te kopen die op verschillende continenten worden geteeld. Naast verse bloemen zullen er ook verschillende complementaire droge bloemenproducten te zien zijn.

Reizen naar bloemenevenementen over de hele wereld

Elke week komen we weer een stukje dichter bij het vertrek. Deze bloemenevenementen zullen beschikbaar zijn en reizen wordt haalbaarder. Jij mag beslissen met welke je je eerste reis na de pandemie maakt. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel weer op een van de top bloemenfestivals of evenementen!