Hoe zorg je voor verse bloemen?

Deel het

Bloemen zijn mooi en professioneel ontworpen boeketten zijn bijzonder aantrekkelijk. Bloemen kunnen ook een enorme sentimentele betekenis hebben, omdat ze vaak als cadeau worden gegeven door mensen die dicht bij ons staan. Het is dus geen wonder dat we de levensduur van onze bloemen willen verlengen en zo lang mogelijk willen genieten van hun esthetische en sentimentele schoonheid.

Met de juiste zorg en aandacht zullen de meeste bloemen ongeveer 7 dagen meegaan en sommige soorten zelfs 14 dagen. Hier zijn enkele praktische stappen om de levensduur van uw snijbloemen te verlengen.

Haal bloemen in het water

Na slechts een korte tijd uit het water zullen bloemen beginnen uit te drogen. Daarom is het essentieel om bloemen zo snel mogelijk in een vaas of bak met water te krijgen. Wanneer je de bloemen voor het eerst thuis krijgt, gebruik dan warm water, niet koud of heet, omdat dit de snelste manier is om de bloemen opnieuw te hydrateren. Warm water bevordert ook het openen van de bloemen, aangezien de meeste bloemen met de bloemen in een gesloten of strak stadium worden verzonden.

Technisch gezien is de optimale temperatuur 37,5C (99,5F), wat ongeveer lichaamstemperatuur is. Bij deze temperatuur hebben luchtbellen, die zich in de stengel kunnen hebben gevormd, de neiging om uiteen te vallen. Ook water dat warmer is dan de omringende lucht wordt gemakkelijker door de bloemen opgenomen.

Ververs het water regelmatig

Probeer het water om de twee dagen te verversen. De bloemen moeten nu goed gehydrateerd zijn, dus je kunt koud water gebruiken in plaats van warm. Dit helpt de bloemen koel te houden, wat een belangrijk onderdeel is van het in goede staat houden van bloemen.

Gebruik conserveringsmiddelen voor bloemen

Elke zending Affinity Flowers wordt geleverd met een zakje bloemenconserveringsmiddel. Bloemenconserveermiddel bevat twee hoofdcomponenten, koolhydraten en antibacteriële toevoegingen.

De koolhydraten fungeren als voedsel dat helpt om de bloemen in stand te houden. De koolhydraten zullen er ook voor zorgen dat bloemhoofdjes sneller opengaan. Dit is handig wanneer u bloemen probeert te openen die meestal worden geleverd met strakke bloemen zoals lelies.

De bactericide component remt de ontwikkeling van bacteriën in het water. Door bacteriën beladen water zullen bloemen sneller bederven. Bacteriën zijn ook een probleem omdat ze bloemstelen kunnen blokkeren en de opname van water kunnen belemmeren. Als je het lang genoeg laat staan, zullen de bacteriën ook het vaaswater verkleuren en een onaangename geur produceren.

Leeg eenvoudig de inhoud van het zakje met het bewaarmiddel voor bloemen in het vaaswater.

Als je geen bewaarmiddel voor bloemen hebt, kun je in plaats daarvan 1-2 druppels bleekmiddel aan het water toevoegen. Het bleekmiddel werkt antibacterieel, net als de additieven in commerciële bloemconserveringsmiddelen.

Verwijder bladeren die onder water komen te staan

Dit is belangrijk omdat bladeren die onder de waterlijn liggen snel bederven en een broedplaats voor bacteriën worden. Als u een professioneel verzorgd boeket heeft, zult u merken dat de bladeren al door de bloemist zijn verwijderd. Maar bloemen die los of ongeordend zijn gekocht, kunnen nog steeds bladeren hebben die laag op de stengel zitten.

Snijd de stelen af

Neem een ​​schaar of een scherp mes en knip 2-3 cm (1 inch) vanaf de onderkant van de stengel af. Probeer de stengel niet te pletten terwijl je dit doet. Snijd de stengel schuin af om het aan het water blootgestelde oppervlak te vergroten. Door onder een hoek te snijden, wordt voorkomen dat de stengel plat op de bodem van de vaas blijft zitten en de wateropname blokkeert. Na het snijden de bloemen direct in het water plaatsen.

Water wordt als een rietje langs de stengel opgezogen. Als er iets is dat het rietje blokkeert, zal dit de waterstroom naar het hoofd belemmeren. Na verloop van tijd kan het uiteinde van een stengel verstopt raken met onzuiverheden uit het water en bacteriën. Als een bloem enige tijd zonder water is geweest, wordt er ook lucht in de stengel gezogen, waardoor het vermogen om water op te nemen wordt geblokkeerd.

Sommige bloemisten raden aan om de stelen onder water af te snijden, dit voorkomt dat er lucht in de stengel wordt gezogen.

Snijd de stelen elke twee dagen opnieuw of wanneer u het water ververst.

Houd bloemen koel

Bloemen moeten in koele omstandigheden worden bewaard. Houd ze uit de buurt van direct zonlicht, verwarmingen, lampen en andere warmtebronnen. Probeer ook om bloemen niet in een hete auto achter te laten wanneer u ze vervoert. Daarom hebben gespecialiseerde koeriersdiensten voor bloemenbezorging een gekoelde opslag aan boord van hun voertuigen.

Elke variëteit heeft zijn eigen optimale bewaartemperatuur, maar de ideale temperatuur voor de meeste bloemen is 4-5C (39-41F), ongeveer de temperatuur in je koelkast. Dit zijn natuurlijk geen ideale temperaturen voor mensen, maar als je de levensduur van je bloemen echt wilt verlengen, kun je ze ‘s nachts in de koelkast zetten of als je voor een langere periode weg bent.

Houd bloemen uit de buurt van fruit

Groenten en fruit produceren ethyleengas dat schadelijk is voor bloemen. Anjers en Delphiniums zijn bijzonder gevoelig. Probeer bloemen uit de buurt van groenten en fruit te houden om ze in goede conditie te houden.

Evenzo is huisgas ook schadelijk voor bloemen. Er is een verhaal van een bloemenkweker die het moeilijk vond om op zijn boerderij snijbloemen te houden. Hij vermoedde dat zijn gasvoorraad de oorzaak zou kunnen zijn en een controle door een specialist bevestigde dat hij een gaslek had op zijn eigendom.

Houd narcissen apart

Het sap dat uit de afgesneden stengels van narcissensoorten zoals narcissen komt, is schadelijk voor andere bloemen. Geen enkele andere bloem mag hetzelfde water delen met narcissen of andere narcissen.

Bill Koia is algemeen directeur van Affinity Flowers [http://www.affinityflowers.co.nz], een bloemenbedrijf uit Nieuw-Zeeland dat gespecialiseerd is in rozen en de inheemse fauna van Nieuw-Zeeland. Bill schrijft nuttige artikelen over verse bloemen en zijn ervaringen met het opzetten van een online bloemenbedrijf.